Links

Hjemmesider og Facebooksider med informationer om Israel og Mellemøsten.

Fælleskomitéen for Israel (FKI) har en aktiv Facebook-gruppe med de seneste nyheder og aktuelle begivenheder.

Fælleskomitéen Facebookgruppe

Israel-Info er en brugervenlig hjemmeside med historiske kilder, billeder og tekster til brug for undervisning. Målet er gennem en saglig og kildebaseret fortælling at formidle Israels historie, der er vigtig for at forstå Israel i dag. Desuden bringes aktuelle indlæg, som går i dybden og forklarer begivenheder, som diskuteres intenst i og udenfor Israel.

Israel-Info

Israel Online er en hjemmeside, der henvender sig til alle, der ønsker at vide mere om den israelsk-arabiske konflikt, end vores hjemlige medier og uddannelsesinstitutioner kan tilbyde. Den langsigtede plan med hjemmesiden er at opbygge en solid base af information om Israel, landets historie m.v., samt at holde et vågent øje med de danske medier, med henblik på at bidrage til en mere sober og retvisende mediedækning herhjemme.

Israel Online

IsraelsHistorie.dk har en kronologisk og let overskuelig gennemgang af Israels historie, fra de jødiske kongedømmer under David og Salomon og op til i dag, dog med særlig fokus på det 20. århundrede. De dækker punkt for punkt de vigtigste begivenheder – også dem, der som regel glemmes eller udelades, men som er absolut afgørende for at forstå Israels langstrakte konflikt med den arabiske verden.

IsraelsHistorie.dk

Nordjyske Venner af Israel har en YouTube kanal, der viser videoer med relation til Israel og jødiske emner.

YouTube kanal

Ny dansk hjemmeside om den syvende oktober og Hamas’ invasion af Israel. HaShavii er din go-to platform for alt, hvad du behøver at vide om den syvende oktober og Hamas’ invasion af Israel. Vi giver dig mulighed for nemt at tilegne dig ny viden og holde dig opdateret om Israel. HaShavii, som betyder den syvende på hebræisk, er et initiativ til bred formidling vedrørende Israel. Vores engagerende indhold tilbyder en unik informationsplatform der hjælper med at identificere fakta, og skabe et indblik i den virkelighed der ramte Israel d. 7. oktober 2023.

HaShavii

Forstå det palæstinensiske samfund gennem dets medier og hvordan de ser på Israel, fredsprocessen, jøder og den israelske-palæstinensiske konflikt. Palestinian Media Watch (PMW) går i dybden med analyser af de palæstinensiske medier, skolebøger, politikere og religiøse leders udtalelser mm. Israelsk website på engelsk.

Palestinian Media Watch (PMW)

Simon Wiesenthal Center (SWC) er en international, jødisk menneskerettighedsorganisation, der søger at bekæmpe racisme, antisemitisme, terrorisme og folkemord. Centret er mest kendt for sit arbejde med retsforfølgelse af Nazi-krigsforbrydere.

Simon Wiesenthal Center (SWC)